Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen i Göteborg är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Under sommaren är Rosariet fyllt av flera tusen färggranna, doftande rosor. I Palmhuset, det eleganta växthuset från 1878, hittar du palmer och andra tropiska växter. Böljande former och planteringar tar dig med till trädgårdskulturens guldålder.

• Trädgårdsdagbok juni

Publicerad 01 juni 2017

Trädgårdsmästare Jesper Lindblad berättar om vad som händer i parken i juni. Vad sägs om kaktusutställning, ett rikt fågelliv och en färgsprakande park som lockar till sig gynnande insekter?

• Kaktus i kubik

Publicerad 30 maj 2017

Mellan 17 juni och 6 augusti bjuder vi in till en utställning om suckulenternas värld i Trädgårdsföreningens Växthus. Tre rum fylls med godsaker från suckulenternas oändligt variationsrika värld.

• Guidningar i parken

Publicerad 27 mars 2017

Under året har du möjlighet att följa med på guidningar i parken, bland tusentals rosor i Rosariet och i Palmhuset.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll